Blåbärssoppa
Enkelt recept på blåbärssoppa
Ingredienser
500 gram blåbär (färska eller frysta)
1 liter vatten
1 dl strösocker
2 msk potatismjöl
1 dl vatten (för att blanda med potatismjölet)
Instruktioner
Koka blåbären:
Lägg blåbären och 1 liter vatten i en kastrull.
Koka upp och låt sjuda i cirka 10 minuter tills blåbären har släppt sin saft.
Tillsätt strösocker och rör om tills det har lösts upp.
Blanda potatismjölet med 1 dl kallt vatten i en liten skål. Se till att det inte finns några klumpar.
Häll potatismjölsblandningen långsamt i soppan under omrörning. Koka upp igen och låt sjuda i några minuter tills soppan tjocknar något.
Servering
Låt soppan svalna något innan servering. Den kan serveras både varm och kall, gärna med en klick vispad grädde eller vaniljglass. Njut av din hemmagjorda blåbärssoppa!




